Peuters

Een peuter is een zelfstandig lopend kind, dat al heel veel in zijn mars heeft. Het ziet de wereld als één groot avontuur, zonder daarbij bewust te zijn van gevaar. Klimmen, klauteren, springen, traplopen, rennen, fietsen, schommelen en ga zo maar door. Alles wordt uitgeprobeerd, maar niet alles lukt. Hulp van volwassenen willen ze niet, want het kind wil alles zélf doen. Normaal leert de peuter alles door vallen en opstaan. Herhalen, herhalen en nogmaals herhalen. Soms is dit niet genoeg en is er hulp van buitenaf nodig. De kinderfysiotherapeut kan hierbij helpen.

Voor kinderen in de peuterleeftijd bestaan specifieke testen en onderzoeksprotocollen.

Voorbeelden: veelvuldig vallen en botsen, niet durven of moeite hebben met aanleren van grof-motorische vaardigheden als (loop)fietsen, springen, schommelen, niet lang lopen of vreemd looppatroon. Fijn-motorische vaardigheden kunnen zijn: moeite met aan- en uitkleden, bestekhantering, kralen rijgen of knippen. Sommige kinderen zijn snel overprikkeld.

Mocht u vragen hebben over de motorische ontwikkeling van uw peuter, dan kunt u zonder verwijzing van een arts bij ons terecht.

  Groepjes peuter- kleuter

  Kinderen leren op verschillende manieren. Een belangrijk voorwaarde voor leren, is plezier hebben. Daarnaast leren kinderen ook van elkaar. Hierbij kan behandeling samen met leeftijdgenootjes passend zijn. De interactie met andere kinderen en ouders komt hierbij eveneens aan bod. De groepjes  bestaan maximaal uit 4-5 kinderen en worden begeleid door een kinderfysiotherapeut.

  Kinderfysiotherapie in een groepje, waarbij de motorische ontwikkeling  wordt gestimuleerd en de ouder-kind interactie wordt verstevigd middels motorisch spel.

   

  • Ouder-kind groepjes voor kinderen van 2 – ca 4 jaar
  • Peuter- en kleutergroepjes voor kinderen tot ca 6 jaar
  Kinderfysiotherapie voor peuters