Els Derksen

Petra Daanen

BIG-nummer:19033393804

 Ik ben Petra Daanen en ik ben in december 1987 afgestudeerd aan de opleiding fysiotherapie in Nijmegen. Ik heb daarna 6 jaar gewerkt in een paar particuliere praktijken, zowel met volwassenen als kinderen. Mijn belangstelling ging steeds meer uit naar het werken met kinderen en ik begon met bijscholing voor deze doelgroep. In 1995 kon ik mij geregistreerd kinderfysiotherapeut noemen. Inmiddels was ik in december 1993 begonnen als kinderfysiotherapeut op het Medisch Kinder Dagverblijf in Arnhem en kort daarna ben ik samen gaan werken met Els Derksen. Met haar ben ik in september 1996 een maatschap aangegaan en tot april 2019 ben ik samen met haar eigenaar geweest van Kinderfysiotherapie Daanen Derksen; een vruchtbare samenwerking: de praktijk groeide in al die jaren uit tot een kinderfysiotherapiepraktijk met 10 medewerkers. Kinderfysiotherapie Daanen Derksen, locaties Arnhem en Oosterbeek zijn overgedragen aan onze collega N. van Noordenne.

Els Derksen en ik zijn verder gegaan met de locaties Schaafdries te Ravenstein en de Springplank te Apeldoorn onder de naam Kinderfysiotherapie kinDD. Mijn werkzaamheden zijn op de Schaafdries in gezondheidscentrum Schaafdries te Ravenstein, die vanaf november 2008 is geopend. Inmiddels is Els Derksen met pensioen en valt de locatie in Apeldoorn niet meer onder kinDD.

Het werken met kinderen (van alle leeftijden en aandoeningen) boeit me enorm. Met veel enthousiasme werk ik samen met ouders en samenwerkingspartners rondom het kind (waaronder collega’s, scholen, jeugdzorg, kinderpsychiatrie). Mijn aandachtsgebieden zijn: het behandelen en uitdragen van de behandelvorm OKI-B (Ouder-Kind-Interactie-Bewegingsspel), SI (sensorische informatieverwerking) en MNRI (Reflex Integratie); schrijftherapie/Mesker en bekkenbodemproblematiek.