Els Derksen

Els Derksen

BIG-nummer: 39033428104

Ik ben Els Derksen, sinds 1 augustus 2023 met pensioen.

De komende tijd zal ik mij  richten op het uitdragen van prikkelverwerking en omgaan met problemen in de prikkel regulatie. Zie voor verdere informatie bij ‘educatie’ op deze website.

Ik geef lezingen en workshops aan verschillende groepen ouders, leerkrachten en  professionals werkzaam met kinderen met problemen in de prikkelverwerking en regulatie.

Ik heb mijn opleiding fysiotherapie gevolgd in London, Engeland, waar ik in 1977 afstudeerde. Na de opleiding heb ik in Singapore in een kliniek voor “Traditional Chinese Medicine” een opleiding acupunctuur gevolgd en afgerond in 1979.

Mijn eerste baan tot 1990 was op Bio-kinderrevalidatiecentrum Arnhem. Op deze werkplek heb ik mij verder gespecialiseerd in de domeinen van de kinderfysiotherapie. Hier liggen de wortels van mijn interesse in de sensorische informatieverwerking en ben ik sinds1984 geregisteerd SI therapeut. Van 1990-1992 werkte ik op het MKD (Medisch Kinder Dagverblijf) in Arnhem. Sinds 1994 ben ik geregistreerd kinderfysiotherapeut.

Tussen 1992 en 2019 was ik mede eigernaar van Kinderfysiotherapie Daanen Derksen. Ik heb hier jaren met enorm veel plezier  zorg voor gedragen en ben trots dit over te hebben kunnen dragen.

Petra Daanen en ik zijn verder gegaan met de locaties Schaafdries te Ravenstein en de Springplank te Apeldoorn onder de naam kinderfysiotherapie kinDD.
Mijn werkzaamheden waren op de Springplank. Hier werkte ik in een multididsciplinaire setting met zowel jeugdzorg Entralindenhout als kinderpsychiatrie Karakter.