Els Derksen

Els Derksen

BIG-nummer: 39033428104

Ik ben Els Derksen en heb mijn opleiding fysiotherapie gevolgd in London, Engeland, waar ik in 1977 afstudeerde. Na de opleiding heb ik in Singapore in een kliniek voor “Traditional Chinese Medicine” een opleiding acupunctuur gevolgd en afgerond in 1979.

Mijn eerste baan tot 1990 was op Bio-kinderrevalidatiecentrum Arnhem. Op deze werkplek heb ik mij verder gespecialiseerd in de domeinen van de kinderfysiotherapie. Hier liggen de wortels van mijn interesse in de sensorische informatieverwerking en ben ik sinds1984 geregisteerd SI therapeut. Van 1990-1992 werkte ik op het MKD (Medisch Kinder Dagverblijf) in Arnhem. Sinds 1994 ben ik geregistreerd kinderfysiotherapeut.
Tussen 1992 en 2019 was ik mede eigernaar van Kinderfysiotherapie Daanen Derksen. Deze praktijk groeide in die jaren uit tot een kinderfysiotherapieprakrijk met 10 medewekers. Kinderfysiotherapie Daanen Derksen, locatie Arnhem en Oosterbeek is overgedragen aan mijn collega N. van Noordenne. Ik heb hier jaren met veel plezier zorg voor gedragen en ben trots dit over te hebben kunnen dragen.

Petra Daanen en ik zijn verder gegaan met de locaties Schaafdries te Ravenstein en de Springplank te Apeldoorn onder de naam kinderfysiotherapie kinDD.
Mijn werkzaamheden zijn op de Springplank. Hier werk ik, indien nodig, in een multididsciplinaire setting met zowel jeugdzorg Entralindenhout als kinderpsychiatrie Karakter.

De aandacht binnen mijn huidige werkzaamheden is gericht op het behandelen en uitdragen van de behandelvorm OKI-B en SI. Daarnaast geef ik lezingen en workshops aan verschillende groepen professionals werkzaam met kinderen met problemen in de prikkelverwerking en regulatie.
Ik behandel kinderen van alle leeftijden en aandoeningen nog steeds met veel plezier.
Het afgelopen jaar heb ik mij extra geschoold om kinderen met functionele bekkenbodemproblemen te behandelen.